Gelooft u ALLES wat u ziet op tv?  
 

Oorzaak 1

Regelmatig hebben wij ernstige problemen en conflicten gekend met div. leveranciers. Wanneer ons materialen geleverd werden waar wij niet achter stonden, namen wij contact op met de klant en gaven hem/ haar dan de keus om de order te laten staan tot het was opgelost of om de order te annuleren en de aanbetaling terug te vorderen. 

Wij wilden geen producten leveren waar wij niet achter konden staan. 

Gedurende de gehele periode hebben er 320 mensen de order geannuleerd die wij hebben terugbetaald. Vóór 16 maart 2015, de dag dat Kassa mij benaderde zijn er 234 mensen terugbetaald die er voor kozen om niet meer te wachten op hun bestelling. Tussen 16 maart 2015, en de uitzending van 11 april 2015 nog eens 47 en na de uitzending zijn er nog 39 mensen terugbetaald.  Het overgrote deel van de klanten die alsnog geleverd wilden worden, gingen akkoord met levering tussen 15 maart 2015 en 15 april 2015. 

Het lag dus in de lijn der verwachtingen dat iedereen betaald of geleverd zou worden. 

Voor het probleem met leveranciers hadden wij inmiddels een oplossing. Door de enorme schade die wij al geleden hadden stonden investeerders klaar om ons te helpen met de achterstand. Helaas trokken de investeerders zich terug vanwege Kassa Belbus.

Op 16 maart 2015 zijn wij telefonisch benaderd door de Belbus van Kassa die ons wilden spreken op 20 maart 2015. Zij doen dat voor mw. Groeneveld. Met mevrouw Groeneveld had ik een afspraak op 4 maart 2015 (woensdag) dat wij het in dezelfde  week zouden overmaken. Telefonisch is zij op de hoogte gebracht dat het uiterlijk maandag 9 maart 2015 op haar rekening zou staan.

Op donderdag 5 maart 2015 (één dag later), informeert zij per email of ik het geld al heb overgemaakt. Ik beantwoordde haar dat ik het morgen zou doen. Morgen is op dat moment vrijdag 6 maart 2015 waarvan vrijdag avond ook een deel is. Iedereen zal begrijpen dat er bankdagen bijkomen waarover ik haar ook telefonisch op de hoogte had gebracht. Vooral omdat zij bij de Rabobank bankierde en wij bij de ABN. Zij bedankte me ervoor.

Op zaterdag 7 maart 2015, weer één dag later heeft mevrouw Groeneveld ons aangegeven bij de politie en aangemeld bij Kassa Belbus. Ik begreep niet waar haar acties voor nodig waren omdat we immers een afspraak hadden. Ik was erg geïrriteerd en wilde mw. Groeneveld eerst spreken. Ik kon haar met geen mogelijkheid meer bereiken. Misschien vanwege haar aangifte bij de politie en de melding aan Kassa. Niet te vergeten, mw Groeneveld is altijd bereid geweest om de order te laten staan. 

Het telefoontje van de Belbus op 16 maart 2015 heb ik zelf beantwoord en aangegeven dat hun bezoek niet nodig was. Ik was inmiddels in onderhandeling met mw. Groeneveld. Ook heb ik hun gevraagd om er geen uitzending van te maken omdat de effecten voor een eenmansbedrijf catastrofaal zijn.

Nog steeds kon ik mevrouw Groeneveld niet bereiken en besluit daarom haar maar te betalen op 17 maart 2015 om verdere schade te vermijden. 3 dagen voor het interview.

Op 17 maart 2015 kreeg ik mw. Groeneveld wel aan de telefoon. Tijdens dit gesprek bedankte zij me hartelijk voor het geld en was ze blij dat het was opgelost. Ook zei mw. Groeneveld zich terug te trekken van Kassa belbus omdat ze mij voor meer schade wil behoeden. Tevens kreeg ik die bevestiging van mw. Groeneveld middels email en sms verkeer.

 

 Na mijn telefoongesprek met mw. Groeneveld, besloot ik Kassa belbus te bellen en te informeren over hun voorgenomen bezoek op 20 maart 2015. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat mevrouw Groeneveld met het programma wilde doorgaan. Ik begrijp dit niet omdat het was opgelost. Tijdens SMS verkeer met mw. Groeneveld stelt zij dat Kassa het door wilde laten gaan.

Tussen 15 maart 2015 en 15 april 2015 stonden alle achterstallige klanten gepland om uitgeleverd te worden. Door de problemen met leveranciers uit het verleden was ik aangewezen op investeerders die mij hierin wilde bijstaan. Ik voelde mij moreel verplicht om mijn investeerders op de hoogte te brengen. Zij wilden eerst het programma afwachten dat volgens de verslaggever en journaliste op zaterdag 21 maart 2015 uitgezonden zou worden. Maar dat werd uiteindelijk 11 april 2015. De investeerders trokken zich definitief terug door de uitzending van Kassa.